© 190920__TOURISMUS STEYR Stadtansichten

Zusammenfluss Enns und Steyr

Steyr, Oberösterreich, Österreich
  • domácí zvířata povolena
  • vhodné za každého počasí

Z malé plošiny u vodárenské věže je vidět soutok řek Enns a Steyr. Odtud je také vidět věž Tabor, postavenou v 15. století. Na tuto krásnou vyhlídku vede schodiště s 243 schody. Tato věž byla původně součástí městského opevnění a později požární strážní věží.




Řeka Enns
Tato řeka byla po mnoho staletí důležitou dopravní cestou pro železo z Erzbergu. Cestování na vorech bylo velmi nebezpečné kvůli prudkým proudům a velkým skalním útesům. V 16. století se místo vorů začaly používat bárky, které mohly po proudu přepravit až 10 tun. Proti proudu byly bárky naložené potravinami taženy koňmi po vlastních říčních stezkách, takzvaných "Treppelwege".

Řeka Steyr
Řeka Steyr pramení nedaleko obce Baumschlagerreith (Hinterstoder) v pohoří Totes Gebirge. Horská řeka s kvalitou pitné vody se po přibližně 68 kilometrech vlévá do řeky Enns ve městě Steyr.

Ve městě Steyr se menší řeka (Steyr) vlévá zleva do větší řeky (Enns). Řeka Steyr vléváním do řeky Enns dala městu své jméno a větší řeka si ponechává své jméno.

Mezilehlé mosty
Toto malé náměstí leží mezi mosty Enns a Steyr. Poslední budovou na straně Ennsu je Löwenapotheke s krásnou barokní fasádou. Gotickým obloukem vede vchod do hradu Lamberg. Na fresce nad obloukem jsou vyobrazeni oba habsburští císaři Fridrich III. a jeho syn Maxmilián. Podle staré lidové legendy byli tito dva rytíři zakladateli Steyru.

Vodárenská věž
Tato žlutě zbarvená věž byla postavena v roce 1572. Odtud byly vodou zásobovány kašny a domy na horním i dolním náměstí Steyru. Čerpací stanice uvnitř byla ve své době technickým zázrakem. Později se věž začala naklánět a v roce 1909 byla z bezpečnostních důvodů o třetinu zkrácena.



volně přístupné

Příjezd veřejnou hromadnou dopravou
Plánovač tras pro individuální turistiku
  • Vhodné za každého počasí
  • Domácí zvířata povolena
sezóna
  • jaro
  • léto
  • podzim
  • zima

O informace požádejte na výše uvedeném kontaktu.

kontakt & servis


Zusammenfluss Enns und Steyr
Zwischenbrücke
4400 Steyr

telefon +43 7252 53229
fax +43 7252 53229 - 15
E-Mail info@steyr-nationalpark.at
web www.steyr-nationalpark.at
https://www.steyr-nationalpark.at

kontaktní osoba

Tourismusverband Steyr und die Nationalpark Region

Mluvíme následujícími jazyky

německý

powered by TOURDATA